Saturday, June 4, 2011

[ HOT ] Pengakuan Berani Edina Kasyah





[ AMARAN : ENTRI INI PANJANG ]


Entri ini disediakan oleh saya sendiri lebih kurang jam 10PM. Mohon pembaca jangan serius sangat kerana entri ini memerlukan pembaca membuka mata seluasnya luasnya, membuka minda seluas luasnya dan membuka mulut secara ala kadar, takut sawan badak pula bila nganga lama lama.

Saya ingin membuat pengakuan yang saya pernah MAIN...congkak. HAHHAA. serius x kelakar!

Baiklah. Saya dengan ini mengaku setulus hati yang saya baru buat blog ini 30 hari. Hari ini hari ke-30 blog ini dibuka =) 6 MEI 2011-4 JUN 2011. cukup bukan sebulan? HEHEE. Saya dah mengaku dah dulu, saya baru buat blog nih, awak tak percaya. Saya mulakan entri pertama saya 25 April 2011. Birthday saya..kuikuii. tapi masa tu saya x publish lagi..saya buat lagi dua tiga entri pastu 6 Mei saya publish. At least bila org bukak blog saya ada lah jugak benda nak di baca, tidaklah sekadar entri " Salam, saya berasa bertuah dapat buat blog sendiri.." phew~~ masa itu memang tarik nafas panjang laaahh, takut masuk dunia blog ni sebab ramai blogger blogger hebat. Terima kasih kepada follower pertama saya Ana Raffali. Er! blog dia x buleh buka. permission denied pula.

Saya bermula dengan 0-0. Minggu pertama seperti biasa. perjalanan hidup seorang blogger baru, baru nak faham apa itu blogwalking. HAHA. Blogwalking itu as simple macam blogger blogger ini saling singgah menyinggah. Kau singgah belog dia, tepuk tampar kejap pastu berpisah, dan kau akan jumpak dia balik lepas kau ziarah lagi 42 buah belog. Eh dia ni lagi! HAHAA. tapi masa itu saya ingat blogwalking tu cuma macam hai hai saja , rupanya tak. Ianya lebih kepada untuk kau bermesra dengan blogger itu, saya tak pandai cakap macam mana teknik blogwalking itu tapi Remy Ishak boleh tolong anda untuk jelaskan. Dan dalam diam diam saya belajar cara blogwalking ikut cara Farid Kamil dan Fahrin Ahmad. Mereka sangat mesra dan buat kita tak kekok. Rujuk mereka untuk maklumat lanjut.

Minggu kedua, ketiga mula mereka mereka bercakap tentang blog saya. HAHAA. Naik jugak lah traffik blog saya. TERIMA KASIH kepada Marsha Londoh , Liyana Jasmay , dan Rosyam Nor. Dan pada minggu ketiga ini jugaklah saya baru tahu pasal fan page. Jadi baru tergedik gedik nak buat. HAHAHA. Terima Kasih kepada peng"like" pertama fan page saya , Diana Danielle ^^

Diam diam jugak saya jadik silent reader kepada blog dia nih. Sebelum saya buat blog ini lagi, saya dah lama ikut blog dia. Saya tahu banyak blog blog hebat, saya singgah tapi blog dia je yang melekat.Idea dalam setiap entri dia tuh, kelakar. Memang buat orang ketawa senang hati. Presents...Awal Ashaari. siapa kenal dia tolong kirim salam pada dia yaa!

Cukup cerita tentang riwayat blog 30 hari ini, tiada apa yang istimewa. Cuma TERIMA KASIH kepada anda yang menyokong saya selama ini. Anda terbaik lah! saya tak mampu nak buat kenduri nasik ambang ataupun belanja lolipop! apa yang boleh, sekadar mampu buat hati anda tersenyum membaca contengan contengan cincai saya. *terharu*



TERIMA KASIH DAUN KELADI.

[ big thanks ]
Remy Ishak = Asimira
Farid Kamil = Abg Teror
Fahrin Ahmad = Akhi Qamar
Marsha Londoh = Echa Rierie
Liyana Jasmay = Marzaitul Liyana
Rosyam Nor = Bro Hasrul Hassan
Diana Danielle = Emeera Asnary
Awal Ashaari = Faiz Tapit

[ big hugs ]
my 715 followers plus u, da silent readers.


39 comments:

emeera asnary said...

naseb minat diana danielle.. haha..

*apakah ? hahaha lagi

ASaDa RyutaRo said...

giler mantap satu bulan dah ada penulisan yang best camni. saya baru jumpa blog ni hari ni! hahaha.. agak terlambat. lepas tengok, terus follow sbb suka cara penulisan dengan lukisan.

congrats! happy blogging.

Dee Chicuita said...

untongnyaa baru 30 hari blogging followers dah 700++ !! :O

kite dah dua bulan lebeh followers tak sampai 80 lg. kahkahkah!

IMPRESSED gilakk. btw, goodluck edina ;)

muz said...

boleh tahan blog awak ye....cayo2

echaRierie said...

waaa..congrats edina..
btw, jd fake Marsha pon jadilah..haha :)

cik aisha said...

tahniah...boleh berguru ni..hehee..:)

Edina Kasyah said...

:: emeeera chumel ::
nasib baek..klu tak jadi macam abg teror..dr jalaluddin hassan nk jd farid kamil..hahaaha.

abg teror..tumpang lalu~

Edina Kasyah said...

:: asada ensem ::

HAHAA.TERIMA KASIH =)
happy blogging juga utk awk!

Edina Kasyah said...

:: dee :: THANX!

Edina Kasyah said...

:: Muz Ensem ::

kita geng kan muz? awk pun boley jadi mcm sy jugak lah..kita bermula dr bwh.chaiyok chaiyokk!

Edina Kasyah said...

:: echa si jelita ::
Kak marsha~ wahh oke apa marsha! cun lah die..HAHHA

Edina Kasyah said...

:: cik aisha yang manis ::

Eh..saya baru lagi. ilmu ciput je. klu jd guru, xdpt nk nolong lah haaa..kuikuii~

qeen.3c said...

seriously! suke gila entri awak nie. tabikk gila la kan dalam masa 30 hari follower dah banyak tuuu :)

nawal addina said...

30 hari ? wow ! superb ! :)

aSiMiRa.aSiM said...

hahahaha..asim nampak gaye penceritaan edina memang bes..kretip..siap ber remy ishak g..hahaha..terbaik edina..asim akan ikot pkembangan edina..hehe..asim ny blog baru 2 blan stengah..haha..tapi kalo ikot follower..edina g cpat naik..xde hal..jom same2 jadi friendly ngan blogger lain..hehe..tahniah edina..

Nazihah@Jiha said...

Tahniah! teruskan..akan disokong^^,

*guna nama artis pula hehehe pandai Edina ni berkata2 ^^,

rara pinkmafia said...

hai2...1st tyme here..

kalau rara = sape lak?hehee

s u e e t said...

wah wah.

super duper mantopp belog!
tak kesah lah kalo baru sebulan kan:D

EZAN IDMA said...

baru sebulan da 700 follower? huh menakjubkan. btw goodluck :)

dott said...

waaaahh , AWESOME !

dott said...

kamu , saya tag kamu dlm ini contest :)
http://dottsaja.blogspot.com/2011/06/kalau-saya-dapat-rm300.html

cantekk said...

SAMA-SAMA ;-D

caya lah...

berilmu berbakti..haha

Jahidih Saili said...

waww...30hari dpt 700++ followers..tahniah yg teramat..:)

nis humairah said...

wahhh, like others, sgt2 impressed dlm sebulan 700++ hebat!

nak naye lukis pakai paint?? try buat tapi comot sokmo,h0h0

Liyana said...

Pergghh!!! jadi fake Liyana Jasmay.. hahaha.. xboleh bla. Liyana tu yg same.. walaupun xminat sgt dgn liyana jasmay tp xkesah pun. suke entry ni!!! like 1001x! hehe

Mohamadazhan hjDesa said...

wah..hebat ni! baru lagi dah meletop.hehe

♥ nana i am ♥ said...

bangon sambil tepuk tangan kuat kuat siapa ajak kawan sebelah depan belakang kiri dan kanan tepuk sekali untuk adik dina :)

** happy blogging dik!all the best to you <3

Edina Kasyah said...

::qeen,nawal,nazihah,sueet,ezan,dott,jahidih::
TERIMA KASIH awak awak yg comel dan ensem =)

Edina Kasyah said...

:: sifu asim ::
TQ geng!
Jommm!sama sama lah kita ^^
anda juga hebat asim!!

Edina Kasyah said...

:: rara pinkmafia yg chumel ::

Tenks sudi singgah cik rara =)
Owh..nk jugak dia..oke lahh..tiz zaqyah! kuikui

Edina Kasyah said...

:: nis humairah ::

TERIMA KASIH!

Ha`ah..guna paint. HAHAHA..die kena buat santai2 jek..main2 dgn tetikus sambil2 layan lagu jiwang sekawah.perr!

xpe! cuba lagi awak =)

Edina Kasyah said...

:: liyana aka liyana jasmay ::

kuikuii~ idea spontan! HAHHHAAA~ tenks dear :)

Edina Kasyah said...

:: enchik azhan hj desa ::

Eh? meletopp??

Habeslah blog saya nih..terbako dh haaa!

Edina Kasyah said...

:: kak nana cantek ::

Fewittt~ ajak kawan tuh..asal x ajak satu kampung haaa dtg tepuk? kuikuii

TERIMA KASIH kak nana =)

Terbelog said...

bkan abg teror ni..minahteror..
p/s: x blh tahan komen no 3 kahkahkah
bkn hina..serius lucu
eh folow kamu la

Edina Kasyah said...

:: terbelog ::

Eh..edina terkomen! kuikui..

Eh..x payah ehh ehhh la enchik azri.folo je terus.HAHAHA.

terima kasih~ saya edina teror.bukan minah teror.hehe~

ida ladida said...

membaca belog ini membuatkan senyuman tidak pernah lekang dibibir..kagumnya dgn Edina Kasyah

Faiz Tapit said...

kah3. awal ashaari beb.
btw, ko mmg power la bru sbulan dah sribu lebih. aku dulu lambat gila kot

congratz2

Hashira Yusoff said...

hebat jugak awk ni.. boleh x jadi sifu sy..chewah!! hahah.. XD