Monday, June 6, 2011

Puteri Kasih Ajak Berangan Jadi Jutawan




Atas jemputan rasmi sendiri dari Tuan Puteri Kasih, makanya saya dengan ini mencemar duli menjayakan contest ini * aku dah konfius, aku ke puteri atau puteri yang puteri?* HAHHAA.pening budak ini.




APABILA SAYA MENJADI JUTAWAN...
[ versi orang kaya banyak duit duduk kat bandar dari kecik sampai besar ]

1) Saya pasti akan terfikir betapa tak bertuahnya saya sebab tidak dapat merasai betapa bestnya makan maggi berkongsi dengan kawan kawan tiap tiap kali hujung semester, betapa nikmatnya makan choki choki saja tyme lunch, betapa bahagianya tengok movie dekat depan laptop bukan dalam panggung!

2) Saya pasti kecewa sebab tak pernah turun bendang kutip paku rawan, masuk paya cari pucuk paku, lari keliling kampung kejar ayam nak di buat masak rendang, ohh nikmat!

3) Saya pasti sedih sebab tak pernah rasa kena gigit pacat, tak pernah rasa kena gigit nyamuk, tak pernah rasa tengok ulat gonggok.

4) Saya pasti lagi sedih bila tak pernah masuk dusun, bermalam bawah pondok tunggu durian jatuh ke riba..opocott!

5) Saya pasti bertambah sedih bila tak pernah merasai bestnya hidup kat kampung, bila hujan, air hujan tu timpa atap zink..tik tik tikk..ohhh tengah tengah malam..perrr serius nikmat weyh kau tido malam tuh!

6) Saya pasti bertambah tambah sedihnya bila tak pernah mandi sungai, tak pernah masuk kebun getah, tak pernah panjat bukit, tak pernah..cukup dina CUKUP! enough oke.

okeyh! HAHHAHAA. rasa macam lari tajuk! ini gembira jadi jutawan ke sedih jadi jutawan ni??
HAHAHA. serius x boleh fikir sebenarnya apa saya akan buat bila banyak duit..sebab selama ini duit memang dah banyak jadi segala benda dah buat...Ahh! budak ni memang nak kena baling kasut!

Ok puteri. dah siap! mohon ampun disembah kalau entri ni over sangat ting tong nya. kuikuii~

All my wrongdoings are merely jokes yaa. *tiba tiba*

Oh yaaa..maaf tak tag sape sape. sape sape nak join silakan. tarikh tutup malam ini ( 06.06.11) jam 11.59 pm. malam ini yaa! masih ada kesempatan lagi bagi mereka yang mahu berjaya.

Puteri, TERIMA KASIH.



20 comments:

nawal addina said...

haha , sempoi tol budak nie ;)

gud luck !

puteri kasih said...

haha..lain dari yg lain..tapi saya suka..edina mmg kreatif :)

Terima kasih sebab sudi nak join

nape tak tag sape2?...lupa ek..hehehe

Edina Kasyah said...

Oh..lupa. jap saya tag orang! saya tahu dah sape! kuikuii.

Edina Kasyah said...

Eh..puteri. cancel, xjadi tag orang. xpe eh..haha. saya nih memang susah sikit nak memikir nak tag sape. klu boleh semua orang saya nak tag! hehe.

Edina Kasyah said...

laju betul budak nawal nih! HAHHAA.

tenks nawal =)

EZAN IDMA said...

nice. goosluck :)

Edina Kasyah said...

:: ezan sweet ::

yeah, tenks!

muz said...

haha...ne alasan kenapa tak nak jadi jutawan ke ne?
baguz2...kan best hidup yang bebas mcm tue...rindu zaman kecik2 plak...

Hanis Atikah said...

nice

fatenalina said...

gud luck ye akak!tag lah sy!HAHA

Edina Kasyah said...

:: muz ensem ::

HAHAHAA..agak la kot. just mcm "bersyukur dgn apa yg ada"

naseb rindu zaman kanak2, kalo rindu dina kan susah..hahaha~

Edina Kasyah said...

:: hanis comel ::

hehehhe.thanx ~

Edina Kasyah said...

:: faten alina cute ::

Ehh..la,,HAHA..setengah jam lg nih dik! sempat ker? xpe..next contest akak tag awk..sure! TQ yer

muz said...

rindu dina lah ne kot, tu kunjung balik sini...em nak tanya yang last name lepas muz tu datang dari mana plak ar??

Edina Kasyah said...

muz ensem :: HAHHAAAA. dtg dr hati..kuikuii

nursyamime said...

haha besh3..
gud luck:))

muz said...

tq dina...

Edina Kasyah said...

hahahaa..tiba2 tq. okei dokie..welcome.

asliner said...

menarik!
like2..=)

versi yang berbeza dari orang lain dan termasuklah saya..hihi

puteri kasih said...

cik edina..ada satu entri special untuk mu :)

http://www.puterikasih.com/2011/06/bukan-bulan-tapi-durian-yang-diharapkan/