Sunday, November 27, 2011

Adikku yang gentleman




Petang tu adik ajak buat projek kat bilik dia. Projek balut hadiah. Saya kena cakap objektif ni secepat mungkin sebelum anda terfikir mungkin projek membersihkan sawang or menyusun buku dekat rak. haha

Adik saya ni lelaki, jadi saya terfikir ye lah memang saya lah calon terbaik untuk tolong dia balut hadiah tapi lebih tepat : yeah sayakan kakak mithali cis cis. Baiklah senang cakap saya ingat dia nak bagi hadiah ni kepada kawan lelaki. Sebab dia ajak saya buat projek ni pun secara berbisik semasa makan haha. Berbisik itu mungkin tanda malu sebab tak pernah pernah nak bagi hadiah kat kawan,  tetiba malam ni boleh dapat hidayah bagi hadiah birthday kat kawan apa kejadah nye lah. Betulkan saya cakap trend bagi hadiah birthday ni hanya berlaku dalam kalangan gilrfriends not boyfriends kan? pernah ke kau tengok seorang sahabat lelaki bagi hadiah bear kepada sahabat lelakinya yang lain. Ok pernah, fine fine!

Anda lihat ya satu persatu kejutan yang adik saya buat.

Mana hadiahnya..kertas pembalut..gunting? salotep? pisau? eksaited aku nak membalut. Balut hadiah je pun..pejam mata sambil makan sambal pun boleh lah haha.

Adik tersipu sipu. Sebuah frame gambar warna pink. Auwwwww... aku pandang adik. Nak gelak tapi tahan. padanlah muka merah habis kahkah.

Ok..kertas pembalut? adek bagi aku sekeping wallpaper..warna pink. What! pink lagi?? Aku dah main main kening double jerk dengan adik.

Balut la cepat kak oiii..cis, ini tanda tanda seorang lelaki itu tengah gelabah hahaha

Aku lipat wallpaper tu..

Adek : Eh..kak nak buat apa?

Akak Mithali : Makan sireh..

Adek : Akak lipat la senget sikit..bagi ada bentuk kipas tu kat atas ni nanti..yang berlipat lipat tu

Akak Mithali : Amboiih..yelah

Adek : Lipat elok elok kak

Akak Mithali : Yelah..

Adek : Betul betul lah kak  ( dak ni memang nak kena sekeh ni ) 

Akak Mithali : Yelah..

Adek : Lepas ni akak tulis kat kad pulak eh

Akak Mithali : Yelah..

Adek : Nah..kad.

Bhahahahaha! Aku dah rasa nak bergolek guling guling. Kad cikai ni pun dia sanggup beli. Warna pink! membazir dah sehengget, padahal aku pun boleh je tolong buat kad. handmade. Lagi comel rasanya dari kad ada lukis katun katun tu haha

Adik saya ini bukanlah lelaki lembut, bukanlah lelaki yang suka merajuk tak kena gaya, bukanlah lelaki yang menangis meleleh tengok cerita nur kasih the movie, bukanlah lelaki yang suka warna pink tapi dia kaki bola, dia kaki menyakat, dia tough, dia gagah tapi kerana seorang perempuan yang istimewa bagi dia, dia sanggup buat semua ini. How gentle u are bro? hahaha even akak dia yang jadi mangsa keadaan T_T 

Lepas dah siap siap kemaskan balutan hadiah....

Kak..tolong karang ayat nak tulis atas kad....

Tidak perlu tanya aku buat ke tak, cukup kau tahu aku kan kakak mithali haha adehh~




p/s : menjadi lelaki gentleman adalah pilihan, bukan kemestian.


19 comments:

mohd afira..su said...

kalo xnk bg apa2 blh x

diana said...

hahha..
untung dapat akak gini..
boleh karang2 ayat lagi..

Edina Kasyah said...

mohd afira : yes boleh je. itu kan pilihan :)



diana : hahaha.tetiba saya pulak jd subjek ciscis. nk ckp pasal adik sy je hihii. btw kasihan kan, adek dah buat muka kesian haha

Paris Lipton said...

huhuu comelnya...okla tu dpt laki mcm adik akak mithali ni..hee

Edina Kasyah said...

paris lipton: kahkah..adik gentleman, kakaknya pulak mithali kahkah.mmg cun habis le tuh T___T *perasan*

fatenalina said...

habis tu, bile akak nk bagi hadiah kat sy ?
haha

Edina Kasyah said...

fatennnnn..lama x jumpa!
haha..cmni lah kan..lama x singgah, lama xtanya khabar tup tup mintak hadiah cm ni la dia..haha emosi!

Anak Wak Mail said...

wahh..tak lama lagi dapat adik ipar lah..;P

Azzah said...

bagus dapat akak mcam ni,kalau saya,ayat dulu sedas dua baru akaknya ni tolong..:)

Edina Kasyah said...

anak wak mail : hahaha kalau ada jodoh inshaAllah :)


azzah : nak tak nak kena jugak tolong..same je.hhaha

Nalisa Syahira said...

amboii dikk . ahha .

Edina Kasyah said...

tetttt..adek sape la tuh aiyokkk!

Addin said...

alahai sweet nya :D kan best if addin ada kakak macam ni,

Edina Kasyah said...

hahaha part balut hadiah je akak baik dik..bila part tolong buat esaimen kekadang akak buat pekak jugak nk menolong haha

Cha Ril said...

Salam.. Berapa umur adik kepada kakak mithali nie? sporting la akak adik tue... :)

Baju Grosir Kaos Murah said...

tulisan yang baik untuk di simak,,nice post

ninest123 said...

cheap oakley sunglasses, louis vuitton, kate spade outlet, oakley sunglasses, ugg boots, nike outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet, prada handbags, christian louboutin outlet, ray ban sunglasses, longchamp outlet, tiffany jewelry, ugg boots, chanel handbags, longchamp outlet, michael kors, louboutin pas cher, prada outlet, replica watches, nike free, louis vuitton outlet, longchamp, gucci outlet, oakley sunglasses, nike roshe run, longchamp pas cher, sac longchamp, air max, uggs on sale, tiffany and co, louboutin outlet, nike air max, louboutin, air jordan pas cher, polo ralph lauren outlet, louis vuitton, louis vuitton, tory burch outlet, nike air max, jordan shoes, ralph lauren pas cher, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, louboutin shoes, burberry, oakley sunglasses, replica watches, oakley sunglasses

ninest123 said...

true religion outlet, replica handbags, ralph lauren uk, tn pas cher, nike blazer, new balance pas cher, hollister, michael kors outlet, timberland, lululemon, hogan, lacoste pas cher, true religion jeans, north face, sac guess, kate spade handbags, coach purses, converse pas cher, ray ban uk, burberry outlet online, burberry, abercrombie and fitch, michael kors outlet, nike free run uk, michael kors, michael kors, air force, nike air max, hollister pas cher, michael kors, oakley pas cher, coach outlet, michael kors outlet, mulberry, vans pas cher, michael kors outlet, nike air max, nike roshe, nike air max, ray ban pas cher, hermes, ugg boots, vanessa bruno, true religion jeans, ugg boots, true religion jeans, north face, michael kors outlet, michael kors, coach outlet

ninest123 said...

lancel, jimmy choo shoes, hollister, timberland boots, ferragamo shoes, louboutin, mcm handbags, beats by dre, chi flat iron, nfl jerseys, babyliss, converse, oakley, bottega veneta, north face outlet, ghd, wedding dresses, vans, nike air max, baseball bats, valentino shoes, nike air max, hollister, birkin bag, gucci, giuseppe zanotti, ray ban, mac cosmetics, soccer shoes, celine handbags, instyler, mont blanc, converse outlet, new balance, soccer jerseys, p90x workout, vans shoes, abercrombie and fitch, nike trainers, asics running shoes, ralph lauren, reebok shoes, nike huarache, north face outlet, longchamp, nike roshe, herve leger, lululemon, iphone cases, insanity workout, hollister