Tuesday, June 7, 2011

mereka dah makan garam berkawah kawah, kau baru secubit!





Assalamualaikum.

******************************

Tadi pagi saya pergi berjogging di taman tasik titiwangsa. Ada sape sape ke tegur saya tapi saya x perasan?? *bajet famous*

Lepas je balik joging terus hadap belog kejap..oke! follower x bertambah.HAHAHA.padan muka aku.lalu merajuk terus pergi mandi +__________+

Lepas bersiap segala bagai..dengan kewangian yang masih kekal ini saya mentulis entri ini. Fresh oke. haruman bedak talkum safi keliling bilik HAHAHAAA

Masa joging tadi, saya kebetulan ikut belakang sepasang couple yang dah berumur. sweet bukan? pak cik dan mak cik itu nampak bahagia sangat. Dorang lari pelan pelan je. bila letih dorang berhenti. tapi nampak macam pak cik tu yang rehat dulu, jadi bila isteri dia yang ikut belakang sampai kat tempat dia rehat terus dia sambung lari. HAHAHAA. penat lihat mak cik tu 'mengejar mengejar manja' pak cik tu. Dah dapat suami dia, terus dia tampar tampar manja bahu suami dia. lalu mereka gelak gelak manja. dan saya? tumpang bahagia manja +_______+

lepas tu? OK..the rest is history sebab lepas tuh saya dah lari potong diorang! see..laju tak saya lari?? HAHHAAA..sedih aku baca cerita kau dina +_+

Saya perasan lagi sweet couple tu masa kat playground. Aiii? baru sampai ke? saya dah berjam jam sampai siap dah guling guling main papan gelongsor..hoho~ gurau gurau! jangan tumbuk saya!! diorang berehat dekat kerusi panjang menghadap tasik. mak cik tuh dah lentok kepala kat bahu suami dia and suami dia pulak tengah teguk air. Details giler weyh aku cerita. HAHAAA. saya curi curi pandang diorang sambil MP3 tengah main lagu UNIC: insan bernama kekasih. habes lagu tuh saya tak pandang dah! nak kawen jugak lahhhhhh~

*****************************

Pak cik dan mak cik itu saya katakan sebagai sweet couple sebab diorang dah kawen. Diorang ideal couple sebab diorang dah kawen. Diorang romantic couple sebab diorang dah kawen. Awak yang dah ada couple kalau nak buat macam diorang wajib kawen dulu. jangan apply ini semua depan orang ramai! Lagipun kita semua masih muda lagi, banyak benda kita perlu belajar lagi, diorang tak pe..dah cukup matang menilai erti hidup. kita yang muda ini sepatutnya buat perkara yang lebih membina masa depan, belajar lah sungguh sungguh supaya nanti kau boleh beli taman tasik titiwangsa dan buat papan tanda hanya "mereka yang datang single dan sudah berkahwin saja boleh masuk" . Kalau nak berjoging buatlah cara nak berjoging, kalau nak menggedik baik balik rumah saja baca solusi. Terbuka sikit hati. TERIMA KASIH.

*****************************


Edina : ayah..dina nak kawen sblm umur 25!
Ayah : * tersedak* dah ada calon ke?
Edina : Belum laaaa..
Ayah : Dah tu?
Edina : Ayah carikan kalau dina x dapat cari..
Ayah : * tersenyum* nak macam mana?
Edina : macam ayah! * ketawa*
Ayah : kalau macam tu kena kawen tahun ni lahh!
Edina : Aikk..kenapa?
Ayah : sebab mak dina kawen masa umur 22!
Edina : +_____________+ *koma*



51 comments:

syieda said...

hahaha..^_^ klkar dialog yg last tu comey ank ayah sorg tuu

wahida idris said...

alololo. sweeet nye. nak kawen nanti jgn lupa jemput saya tau!

eh btw, umo kita sama :)

tp, sy xcukup lagi 22.

Edina Kasyah said...

HAHAHHHA~ ayah saya mmg kuat menyakat!

tenks syieda sudi singgah =)

Edina Kasyah said...

wahida > HAHAA..klu hajat sampai. insyaAllah..doakan!

*tiba tiba* hari ni tercakap pasal kawen pulak..pak cik tu lahh!

Ahhaa..nk jugak dia muda dr sy tuh =)

Mohd Izzar Abu Bakar said...

mula2 sweet..
da last2..kelakar..hehe

Edina Kasyah said...

:: enchik izzar ::

Hahha..pakej la tu.kehkeh.

sweet = senyum
kelakar = ketawa

hehe ^^

nursyamime said...

hehe..
tersangatlah sweet...
nk beli taman tasik titiwangsa..:D

NURUL AINI NORAZMAN said...

waa,. aini yg dengar pon rasa mcm bahagianya mak cik n pkcik tuh,. siap bertepuk tmpr lagi,.hehehe

fatenalina said...

sweet laah akak!HAHA..nak kawen jugaak laah! :)

dill said...

hihi. comel je ayah-anak.

dill.

Edina Kasyah said...

:: nursyamimie :: sweet kan? ahaks!

Edina Kasyah said...

::nurul aini ::

awk yg rasa pun dh rasa sweet..sy yg tengok ni lg la haaaa..naik berbunga2 hati!

Edina Kasyah said...

:: faten alina ::

Dah dik. jgn nk berangannnn..pergi balik baca buku......

Edina Kasyah said...

:: dill ::

eh..ke situ pulak komen dia..kuikuii. sy je comel..ayah sy ensem..HAHAHHA

kiwi said...

hahaha, betul la kata ayah edina tu. orang dulu2 kawin awal

muz said...

hehe....kalo gini saya pun nak kawen gak lah....

Edina Kasyah said...

:: kiwi ::

HAHHAA. ayah nk suruh dina ikut jejak mak la tuh..kuikuii..xnk..xde calonnn lagiii..huwaaaa~

Edina Kasyah said...

:: muz ensem ::

Ewahhh enchik muz..sibuk lah dia pun. nk jugak tu kawen..HAHAHA

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mesti pasangan Bahagiakan pakcik & makcik tu..sweet jer.. ;)

nawal addina said...

didi ? olololo , chomel ! ;)

koma ? eh2 , bngn2 !! haha

Edina Kasyah said...

:: lily @ mummy qistina ::

hehhe..mcm kak lily jugak lah..bahagia juga..ada qistina yg comel itu =)

Edina Kasyah said...

:: nawal addina ::

dah.awak dtg komen terus akak tersedar!HAHA

muz said...

dina xda calon g? saya pun xda ne...hehe, ada peluang isi borang ne.... :)

Edina Kasyah said...

:: muz ensem ::

HAHAHAA~ berdebar debar sy baca komen nih..kuikuii.

y-A-n-A said...

wow! dh tua pun masih romantik. suka! suka! *aku pulk gila* tp kn, kebnyakan org zaman sekarang, sebelum kahwin macam nk rak bercinta, dh kahwin sayang cinta semua tak ucap lagi. haii.. yeaw! dating single?? ada ke?? ><

Edina Kasyah said...

yana chumel ::

itulah yg disampaikan pun :) biar cinta itu kekal sampai tua =) bukan tyme muda je sakan bercinta, dh tua pandang sebelah mata je.huhuu~

Sherra Suhaimi said...

sweet! - psst akak kne jdkn deaorg role model tauu heehe

Edina Kasyah said...

HAHAHHAA..kan dh kena btg hidung. awk jugak tau dik! ahaks~

Sherra Suhaimi said...

tapi yg part takde calon tu yeke ? bukan la tkmao cayee tp macam err err phm2 lah kan hikhik

muz said...

hehe...
berdebar saya mendengar dina berdebar-debar..

Edina Kasyah said...

sherra chumel >

EH awk ni..haha.akak x chumel mcm awk..kuikuii..sapa la nak..*meraung*

Edina Kasyah said...

muz ensem >

*speechless*

Nazihah@Jiha said...

Pengalaman yang menarik :)

cool ja ayah Edina hihi :)

Sherra Suhaimi said...

hahaah - akak dina lawaa , bodek lettew ! :D

Edina Kasyah said...

:: nazihah ::

Haha..ayah sy sporting =)

Edina Kasyah said...

:: sherra chumel giler ::

eh..ne de..ikhlas nih.

Gemok-Gemok said...

Semua Bloger Mesti Cuba..RM 1000 Seminggu!!
Tahukah anda...

Anda boleh menjana pendapatan tambahan dgn blog.

Ramai bloger meletakan iklan nuffnang dlm blog mereka.
ini adalah salah satu cara untuk mendapatkan income..ada yg sampai ribu2

Tapi masih ramai yg tidak tahu bahawa ada cara lain lagi

Di sini saya nak berkongsi dgn bloger2 SEMUA..
xdelah layan blog kosong jer...

open link di bawah..dan anda akan tahu apa maksud saya.
SELAMAT mENCUBA...


http://says.my/dasyat/wwf1
http://says.my/dasyat/fn-teh-tarik
http://says.my/dasyat/Miha-Pogacnik
http://says.my/dasyat/start-run-2
http://says.my/dasyat/orea-fathers-day-3
http://says.my/dasyat/m-ms
http://says.my/dasyat/boh-tea
http://says.my/dasyat/nokia-angry-bird
http://says.my/dasyat/digi-wwwow

PENDAFTARAN open link ni

http://says.my/dasyat/invite

diana said...

ayah dah kasi lampu hijau tu..
hehehh

Edina Kasyah said...

HAHAHAA..iklan sebentar ya~

Edina Kasyah said...

:: diana ::

HAHA.xde lah..gurau je tuh..study pun x habes lagi.kuikui

miss fatihah said...

haha comel!

Edina Kasyah said...

: miss fatihah :

HAHHA.awk lg comel miss fatihah <3

axuerha said...

uishhh...apsal x mintak tips kbahagiaan dr couple tuh? huhu..then leh share sini..

Rinna said...

Sooo sweet dialog anak dan ayah tuh :)

firdaus hilmy said...

wah :)) mengendap jer ea

mynamealia said...

nak tawen jugakkk!! haha
p/s: choki choki awak..tgk ni

http://aliasarflyaa.blogspot.com/2011/06/dating-follower-ke-1000.html

p/s: awak pm sy ur address buleh x? mynamealia.aass@gmail.com

tq :)

Haffiz MohdNoor said...

edina APis buat terjahan entri di blog.. best entri bloglists hari tu..

check it out!!
http://haffizmohdnoor.blogspot.com/2011/06/thousand-followers-bloglist-edina.html

Aimi dan Pakcik Hashim said...

biasa kapel2 sweet masa bercinta x sweet masa dah kawen

kalau ko nak sweet mcm pakcik tu... ko cinta lepas kawen. bapak ko banyak calon... ko ambik ja satu

haha

EZAN IDMA said...

haha kene kaween taon ni!

nurdani said...

hahaha
koma terus

Hashira Yusoff said...

hahaha..kelakar la. nape jogging sorg2..bhaya tau. lain kali ajak kita. boleh la berjongging dgn awk smbil bertepuk tmpar..hik3. XD