Sunday, August 21, 2011

[15] Hikayat Dino Dona



Assalamualaikum!
Hai..dah lama saya tak bawakan kisah pasal dona dan dino kan? ada sesiapa rindu tak? bagus bagus aku seorang saja yang tahu nak rindu doodle sendiri bhahahaaa +________+ ( ketawa dalam tangis )
Kisah terbaru pasal dorang ni diinspirasikan dari sebuah lagu baru yang agak jiwang. Jadi saya tak tahu cerita ini jadi jiwang ataupun tak sebab saya tak banyak ilmu pasal jiwang jiwang ni melainkan potong bawang sahaja. Siapa tahu lagu berdua bersatu boleh sama sama menari dengan cerita ini.


 HIKAYAT DONA DINO TAK SEHEBAT UDA DARA


OK ini Dino dan Dona. Dalam perjalanan nak berbulan madu kat Banjaran Titiwangsa. Aku juga tidak pasti bila dorang kawen sebab tiba tiba saja dorang mesej aku kata dorang nak g honeymoon *cerita rekaan* kena tulis cerita rekaan sebab banyak komen masuk eh dina, dona dino tu wujud ke? bhahaaa aku tembak la terus kalau keluar lagi komen mcm tu. OK pause! dan ini kisah sepanjang perjalanan mereka..





"Jika denganmu salah, ku tak mahu yang benar"

Dan mereka meneruskan perjalanan sampailah suatu insiden berlaku, mereka kena menapak sebab kereta rosak. Sampailah mereka di hutan..lagi insiden berlaku..






"Jika denganmu rebah biarlah ku tercalar"





"Jika denganmu kabur, ku tak mahu yang jelas"

Dan kerana mereka berjalan dalam kekaburan dan kegelapan yang sangat agresif, 
mereka sama sama terjatuh ke dalam sungai * eh tiba tiba*..ko skip cerita ni dina..!!aiyoookkk~


"Jika denganmu hanyut, biarlah aku lemas "

Lalu kedua duanya lemaslahhh..apasal cerita kau macam tunggang langgang dina? Bhahaha kau ingat aku pandai create story chenta chenta ni? kahkah.


Berdua Bersatu by Forteen

Jika denganmu salah
Ku tak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah ku tercalar
Walau dilanda badai
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu


Jika denganmu kabur
Ku tak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu

* full song gugle sendirik okeh*


"TAMAT" 



37 comments:

Cikgu Jaja™ said...

alolo~ sweetnyer cite chenta ni dina... :)

Xavi De said...

haha..canggih kete..:P
1st time masuk sini, cite pun da episod 15..hehe

Edina Kasyah said...

cikgu jaja >

tenks! berdebar dina tunggu respon pasal citer ni. takut buat je berjela orang xpaham haha

Edina Kasyah said...

xavi de >

ohh keta itu mmg canggih +___+
tq singgah pakcik! jge awek elok2..

ida ladida said...

pewiiittt...update selepas subuh ek dina? hehe....ida pon suke lagu nie....sprt sukenye ida dgn doodle dina...sweet sgt ;)

Asyila Zainuddin said...

tak pernah dgr la pulak lagu ni.. ngee..

qamarguyz said...

salam ziarah..
big clap untuk EdinaKasyah!,,hoh0o..
nama pun da sedap..
kalu jadi penulis or pengarah mesti glemer nie ;)

Miz Novexx said...

terharu baca cerita ni,
serius kalau dalam dunia
realiti pasangan kita macam ni
konpom bahagia sampai tua...

Edina Kasyah said...

ida sweet >

aihh terharu.tenkiu ida..
upload gmbr je pun haha yup pas subuh :)
nak study ngntuk ceitt~

Edina Kasyah said...

asyila zainuddin >

aiyokkkk xpernah dgr ke?
xpe anda boleh dgr dr mana2 siaran radio yg brkumandang nanti =)

Edina Kasyah said...

qamarguyz >

amboih inchik roy..big clap terus haha
insyaAllah klu ada rezeki ke situ..
ilmu anatomi pun xkhatam habes lg ni, xtau la dpt berangan ke x jadi penulis +___+

Edina Kasyah said...

miz novexx >

sy suka komen awk hehehe.
inilah namanya setia!
susah senang harung bersama ye dak

Mohd Izzar said...

wooww...
so sweet..haha!

Edina Kasyah said...

mohd izzar >

tettt...suke jugak eh? haha

muz said...

sweet cuma cerita agak serabut... tak pandai kisah cinta ke...hehe

yana halim said...

lagu jiwang2 dibuat cerita direct mmg la jadi cenggini. Apakehenya nak hanyut sama2? kah kah kah.....

p/s: tak pandai cerita chenta tapi pandai lukis doodle pun best apa... :)

liyanalalala said...

waaa... lirik lagu jadi cerita... sweet seh..

Edina Kasyah said...

muz ensem >

pe ni..sentap arrr cmni

Edina Kasyah said...

yana halim >

hahaha entah nape cerita die jd serabut cmtu..

tq kak yana! muahhh <3

Edina Kasyah said...

liyanalalala >

sy suke giler header blog awak!

sweet kan? hanya orang2 ada hati seni mcm kite je yg faham erti "sweet" yg sbnr kan haha

cik bulan said...

sangat sweet..suka sangat..hihik..

Edina Kasyah said...

hehe tq cik bulan (:

BuLat i2 CirCLE said...

baik kh yg laki..ngee

lilypelangi said...

waaa... betul2 cinta sejati la . huhu

AdaApe..? said...

DONA DINO !!! :D

erlina said...

hahahah nice btw haha

♥NuR SyAFiQah♥ said...

hehehe last2 mati same2 kan..

Zetchi Henry said...

cerita yg tak jemu dibaca
really nice work
like ur graphic
;-)

syasya said...

alala suweetnye mereke..walaupon agak tunggang terbalik..hehhe comel!

EmpayarUtama said...

alamakkkk aku tertinggal bas daaa

athirah salleh said...

alaaa, ending sedih. mati. huhuuuu. ):

Miz Novexx said...

saya nak sambungannya.... nak lagi nak lagi,heheh
nak berangan dapat pakwe macam Dino tu ;)

qamarguyz said...

Salam sis..
oleh kerana sy dah menobatkan bulan ini sebagai bulan contest & GA, maka dengan ini sy nak minta jasa baik & sokongan rakan-rakan blogger sikit boleh? Lawati link di bawah & vote di bahagian poll & comment (cari responses ke-36) untuk laman qamarguyz.blogspot.com - Aksara Cinta Ilahi.. ‘Tinta hamba..menuju Yang Esa’..thanz yer =)

http://komuniti.2dayblogger.com/undian-tagline-blog-terbaik-2011/

no_cha said...

edina..tomei r dona n dino nie...hehe..nice n sweet..=)

ku-cit said...

cerita dari lirik lagu ehh..so sweetla...

amna said...

sweet story :) ehehe

ctk said...

alahai so sweeet lah....