Tuesday, October 11, 2011

TLC Promise Me Campaign




Pernah tak terasa kita ni selalu membazir? Pesan makanan berkawah kawah tapi sudahnya tak mampu nak habiskan..membazir kan? Membazir duit, membazir rezeki. Masa tu mula la rasa ahh sedihnya mengenangkan kehidupan rakyat somalia yang kebuluran, baru rasa nak insaf. Kalau awal awal dah pesan kat diri jangan ikut nafsu kan ke bagus. Dah lah membazir pastu boleh teragak agak pulak sama ada nak bungkus bawak balik rumah atau buang je. Kalau tapau sah sah nanti sejuk then jawabnya buang jugak lah kan. Bersalah tak dekat orang orang yang sepatutnya lebih layak terima makanan makanan tu? dari kita ni yang terlebih makan dan cukup serba serbi. Bersalah tak dekat diri sendiri sebab duit tu sepatutnya kita salurkan kepada mereka yang lebih memerlukan?

So..siapa yang rasa bersalah alhamdulillah. Bagus bagus lepas ni boleh dah makan secara berjimat untuk elak rasa bersalah yang lebih parah. Kalau tidak mahu berjimat apa kata anda tebus rasa bersalah itu dengan melakukan suatu tindakan luhur murni dengan menderma untuk suatu kempen dinamakan TLC Promise Me - For the Children of Rumah Aman.





Suatu kempen oleh Nuffnang, Churp Churp dan Milkadeal untuk memberi kehidupan lebih baik buat penghuni penghuni comel Rumah Aman. Rujuk SINI untuk maklumat lanjut.





Anda secara mudahnya dapat menderma dengan hanya klik pada badge kempen TLC promise me yang terselit pada page nuffnang anda. SINI.

ATAU

Anda boleh membuat sumbangan terus ke Rumah Aman melalui perbankan online Maybank2U, atas nama "Nuffnang TLC Promise Me S2". Derma harus ditujukan kepada Rumah Aman (Shah Alam) : nombor akaun 562106720433 (Maybank). Selepas anda telah membuat pemindahan , sila hantar screenshot bukti pemindahan ke tlcpromiseme@nuffnang.com.

ATAU

Adopt a churpie. Dapatkan maskot churp churp yang comels di Churp Churp hari ini dan segala keuntungan hasil penjualan Churpies akan disalurkan kepada Promise Me! klik SINI.






Semoga sedikit sumbangan kita ini mampu mengekalkan senyuman milik adik adik comel ini (:
 Charity for the pleasure of Allah

Ini adalah artikel tajaan Nuffnang. Terima kasih.


 

8 comments:

sis92 said...

manusia plu bsyukur :)
take note ye, tukar seting komen ni jgn papar pgesahan pkataan, lmbat org nk post komen :)

Edina Kasyah said...

ehhh la! ad word verify tu ke
cehhh mne perasan haha
ok tenks dear =)

Cik Nurul said...

Alhamdulillah.. =)

Cha Ril said...

:) Sama2lah membantu sedaya yang mampu.. entri kali ini serius... tak mcm selalu... ;))

nUmara... said...

as salam..
da byk kali membazir...!!
beli voucher on9... bile nk pakai tengok2..!!!??? da expired... deng!
lol!

selamat beramal! :)

ninest123 said...

cheap oakley sunglasses, louis vuitton, kate spade outlet, oakley sunglasses, ugg boots, nike outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet, prada handbags, christian louboutin outlet, ray ban sunglasses, longchamp outlet, tiffany jewelry, ugg boots, chanel handbags, longchamp outlet, michael kors, louboutin pas cher, prada outlet, replica watches, nike free, louis vuitton outlet, longchamp, gucci outlet, oakley sunglasses, nike roshe run, longchamp pas cher, sac longchamp, air max, uggs on sale, tiffany and co, louboutin outlet, nike air max, louboutin, air jordan pas cher, polo ralph lauren outlet, louis vuitton, louis vuitton, tory burch outlet, nike air max, jordan shoes, ralph lauren pas cher, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, louboutin shoes, burberry, oakley sunglasses, replica watches, oakley sunglasses

ninest123 said...

true religion outlet, replica handbags, ralph lauren uk, tn pas cher, nike blazer, new balance pas cher, hollister, michael kors outlet, timberland, lululemon, hogan, lacoste pas cher, true religion jeans, north face, sac guess, kate spade handbags, coach purses, converse pas cher, ray ban uk, burberry outlet online, burberry, abercrombie and fitch, michael kors outlet, nike free run uk, michael kors, michael kors, air force, nike air max, hollister pas cher, michael kors, oakley pas cher, coach outlet, michael kors outlet, mulberry, vans pas cher, michael kors outlet, nike air max, nike roshe, nike air max, ray ban pas cher, hermes, ugg boots, vanessa bruno, true religion jeans, ugg boots, true religion jeans, north face, michael kors outlet, michael kors, coach outlet

ninest123 said...

lancel, jimmy choo shoes, hollister, timberland boots, ferragamo shoes, louboutin, mcm handbags, beats by dre, chi flat iron, nfl jerseys, babyliss, converse, oakley, bottega veneta, north face outlet, ghd, wedding dresses, vans, nike air max, baseball bats, valentino shoes, nike air max, hollister, birkin bag, gucci, giuseppe zanotti, ray ban, mac cosmetics, soccer shoes, celine handbags, instyler, mont blanc, converse outlet, new balance, soccer jerseys, p90x workout, vans shoes, abercrombie and fitch, nike trainers, asics running shoes, ralph lauren, reebok shoes, nike huarache, north face outlet, longchamp, nike roshe, herve leger, lululemon, iphone cases, insanity workout, hollister