Sunday, February 26, 2012

Ecehhh kelakar la sangat!


Assalamualaikum....

Tadaaa....sebuah majalah untuk tatapan anda..


Yeah..actually cover girl itu bukan aku haha dan MUNGKIN tak kan pernah akan ada aku =.=" *mungkin kan aku cakap..haha perasan kau noks! ok yang kat atas tu contoh majalah wanita. majalah kegilaan bagi sesiapa yang minat membaca sebab banyak tips dan info mencantikkan wajah malah menyerikan hidup pun ada. Sebab tu kalau dapat pegang je buku macam ni konfem baca dengan khusyuk sambil dalam kepala eh hujung minggu ni aku nak belit selendang macam ini lah macam itu lah. Yang selak majalah sekali dengan kawan mungkin bising la sikit kot sebab korang jeles model tu cantik lalu korang kutuk beramai ramai sambil perasan diri sendiri lagi layak jadi model haha..




Tapi apa akan jadi bila kaum lelaki yang bukak majalah ni? Kau tak boleh expect lelaki pun akan terdiam membisu masa baca majalah wanita macam cara kita baca. 


dua minit pertama * tengah loading lagi ni

tiga minit seterusnya ehmmm dah jadi panjang * dah dapat adapt la tu sambil muka sengih malu malu

5 minit cis cis..dorang gelak berdekah dekah..why??

Actually situasi ni jadi depan mata aku. Dalam bas on the way ke Johor sebab ada program khidmat masyarakat kat sana. dan kau tahu lah dalam bas bukan best sangat bila duduk tercongok ternganga tak buat amende pun kan. Jadi bebudak lelaki sempat pinjam majalah Dara yang budak perempuan punya ni tumpang baca. Masa tu aku tanya kawan sebelah apa yang lawak sangat sebab gelak dekah dekah punya sakit jiwa aku dengar. pelik tak kita semua baca senyap senyap macam pergi kenduri arwah dorang boleh baca macam tengok badut. tak boleh jadi jadi terus tanya. Bila dah tahu jawapannya aku pun sama tumpang gelak haha macam funny and baru realize benda benda ni ada dalam majalah wanita. ops sorry..



jawapannya ini. nampak tak ayat ayat yang aku square kan tu? saat terindah- bayu melambai- simbolik rindu- gelora kasih . Itulah yang dorang ketawakan. Kalau kau pernah bukak majalah dara akan ada slot gaya tudung sampai 40 muka surat dan setiap satu gaya ada nama nama nya tersendiri macam contoh di atas. dan dari muka surat pertama sampai muka surat 40 gelak je keje dorang. * aku tak tahu kalau dara sekarang dah lain sebab dah lama tak beli.

Dorang kata majalah wanita ni penuh kata kata puitis dan punya la banyak idea nak reka nama gaya sampai empat puluh. cis cis..hye ini dunia wanita kan! memang kami sentiasa perlu dibelai dengan kata kata manis berpuitis kan =.=' your guys sila syuuhhh..lagipun korang gelak gelak pun korang suka juga kan sebenarnya nak ambil tahu perihal wanita haha. 

sori untuk model yang terlibat. anda anda sangat cantik!


24 comments:

Nadratul Syazwana said...

Ahaha ingat awak jd cover tuw Hihi

Dina Kasyah said...

ohh haha memang tak la awak..hikhikk

Koding said...

Koding Berkata:
Takde gaya tudung Ombak Rindu ke??

Domu-kon said...

misz domu ada baca tahu..tapi sakit jiwa raga..tudung tu..gaya dia kadang2 maen belit2 je..xminat..heheh

Dina Kasyah said...

koding > hamboihhh..ombak rindu jugak yang dia ingat haha!

domu-kon > dina pun xsuka sgt sbnrnya tapi itu hak masing2 lah hehehh..

yana halim said...

akak pakai tudung serlum je dah. tak pandai lilit2. rasa mcm nak tercekik. hehe

ku-cit said...

nama tak boley handle hah..ehehe

Niza Romli said...

akk pebah 2, 3 kali je beli majalah dara ni, lebih suka beli mingguan wanita.

cantik2 jugak gaya tudung tu tapi dah tak pakai shawl..penat nak lilit. huhu

syaz@rozelt said...

nie kes berangan ke?hihi

gnesop.com said...

nama menarik utk parik pembeli dan pembaca kan?

Dina Kasyah said...

yana halim > senang ye dak kak..ada benda mudah jgn dibuat benda yg susah hehe

ku-cit > aiii kucit..apa sgt yg tak leh handle ni ha??

niza romli > kihkih,,standard utk orang bujang ni kak niza..

syaz@rozelt > ahahhh ada la sket2..hihii

gnesop.com > yup! sbb tu laku je hehe

ShahzCudin said...

waa..stail tudung pon ade nama unik cmtu..keh3..

Athirah Zain said...

baru je beli majalah tu semalam...hehe...fav forever!!!
(^___^)

Detective Fiqa said...

hahaha ingt tuan belog ni modelnya :D

AlyNn NyzAa said...

amb0i mCm2 nama~ huhu

sAlam kenAl :) followed ~

steffany daph said...

model :D cantik kan.. , majalah wanita mmg best. salu la beli.

Mohd Afira said...

dina nak baca juga,blh.??nk pinjm ha3

Dina Kasyah said...

shahzcudin > oh yes..mesti lah..special tak style kitorang..hehe

athirah zain > =) dah dtg dh sorg peminatnya..

detective fiqa > haha..klu la sy modelnya..lg besar rasanya gambar yang saya tempek kihkihh

alynn nyzaa > oh yeah..tq singgah!

steffany > cantik kan! mcm awk la steff..hehe

mohd afira > no tumpang tumpang okeh..beli sendiri haha

Ika said...

haish. x baik btol diorang gelak2. hahah.

Atie iskandar said...

paling suke beli majalah nie. tapi skng da jrg beli.

ske tgok dorg belit selendg, tpi jrg betol nk try. mcm rimas je bile pakai.. haha

purplekyu^_^ said...

haha, mmg salu gak gelak kalo tgk part tu, opss ==' hee~~ :P

ninest123 said...

cheap oakley sunglasses, louis vuitton, kate spade outlet, oakley sunglasses, ugg boots, nike outlet, nike free, polo ralph lauren outlet, louis vuitton outlet, prada handbags, christian louboutin outlet, ray ban sunglasses, longchamp outlet, tiffany jewelry, ugg boots, chanel handbags, longchamp outlet, michael kors, louboutin pas cher, prada outlet, replica watches, nike free, louis vuitton outlet, longchamp, gucci outlet, oakley sunglasses, nike roshe run, longchamp pas cher, sac longchamp, air max, uggs on sale, tiffany and co, louboutin outlet, nike air max, louboutin, air jordan pas cher, polo ralph lauren outlet, louis vuitton, louis vuitton, tory burch outlet, nike air max, jordan shoes, ralph lauren pas cher, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, louboutin shoes, burberry, oakley sunglasses, replica watches, oakley sunglasses

ninest123 said...

true religion outlet, replica handbags, ralph lauren uk, tn pas cher, nike blazer, new balance pas cher, hollister, michael kors outlet, timberland, lululemon, hogan, lacoste pas cher, true religion jeans, north face, sac guess, kate spade handbags, coach purses, converse pas cher, ray ban uk, burberry outlet online, burberry, abercrombie and fitch, michael kors outlet, nike free run uk, michael kors, michael kors, air force, nike air max, hollister pas cher, michael kors, oakley pas cher, coach outlet, michael kors outlet, mulberry, vans pas cher, michael kors outlet, nike air max, nike roshe, nike air max, ray ban pas cher, hermes, ugg boots, vanessa bruno, true religion jeans, ugg boots, true religion jeans, north face, michael kors outlet, michael kors, coach outlet

ninest123 said...

lancel, jimmy choo shoes, hollister, timberland boots, ferragamo shoes, louboutin, mcm handbags, beats by dre, chi flat iron, nfl jerseys, babyliss, converse, oakley, bottega veneta, north face outlet, ghd, wedding dresses, vans, nike air max, baseball bats, valentino shoes, nike air max, hollister, birkin bag, gucci, giuseppe zanotti, ray ban, mac cosmetics, soccer shoes, celine handbags, instyler, mont blanc, converse outlet, new balance, soccer jerseys, p90x workout, vans shoes, abercrombie and fitch, nike trainers, asics running shoes, ralph lauren, reebok shoes, nike huarache, north face outlet, longchamp, nike roshe, herve leger, lululemon, iphone cases, insanity workout, hollister